דגנים, מיץ פירות ודבש שעברו תהליך תסיסה משמשים לייצור אלכוהול (אתיל אלכוהול או אתנול) כבר אלפי שנים.
משקאות שמיוצרים בתהליך תסיסה היו קיימים כבר בתרבות המצרית הקדומה, וישנה עדות על קיומו של משקה אלכוהולי קדום בסין בסביבות 7000 לפני הספירה. בהודו של בין 3000 ל-2000 לפנה"ס, השתמשו במשקה אלכוהולי שנקרא 'סורה' ויוצר על-ידי זיקוק אורז.
הבבלים סגדו לאלת יין כבר ב-2700 לפנה"ס. אחד המשקאות האלכוהוליים הראשונים שהפכו לפופולריים ביוון נקרא 'תמד' (mead) ויוצר מדבש ומים. הספרות היוונית מלאה אזהרות נגד שתייה מופרזת.
כמה תרבויות של ילידים אמריקאיים פיתחו משקאות אלכוהוליים בתקופה הפרה-קולומביאנית1 באיזור האנדים של דרום אמריקה היה מבחר משקאות שעברו תהליך תסיסה ויוצרו מתירס, מענבים או מתפוחים. המשקאות נקראו "צ'יצ'ה".
המאה ה-19 הביאה שינוי בגישות והתנועה נגד צריכת משקאות חריפים החלה לקדם שימוש מתון באלכוהול ובסופו של דבר קידמה יובש מוחלט.במאה ה-16, אלכוהול (שנקרא "ספירט") שימש בעיקר למטרות רפואיות. בתחילת המאה ה-18 העביר הפרלמנט הבריטי חוק שעודד את השימוש בדגנים לזיקוק משקאות אלכוהוליים. משקאות אלכוהוליים זולים הציפו את השוק והגיעו לשיא באמצע המאה ה-18. צריכת הג'ין בבריטניה הגיעה ל-68 מיליון ליטרים והאלכוהוליזם הפך לתופעה נפוצה.
בשנת 1920 ארה"ב העבירה חוק שאסר על ייצור, מכירה, ייבוא, וייצוא של משקאות משכרים. הסחר הלא-חוקי באלכוהול שגשג ובשנת 1933 הוסר האיסור על אלכוהול.
כיום, כ-15 מיליון אמריקאים סובלים מאלכוהוליזם ו-40% מכל מקרי המוות בתאונות הדרכים בארה"ב קשורים לאלכוהול.
- 1. פרה-קולומביאנית: לפני הגעתו של כריסטופר קולומבוס לאמריקה ב-1492.
המתנדבים של "עולם ללא סמים" פועלים על מנת להביא את "האמת על הסמים והאלכוהול" אל בני הנוער, בכל מקום שבו הם נמצאים. הארגון, אשר הוקם על ידי ארגון הסיינטולוגיה, כאחד מבין מגוון הפעילויות לשיפור חברתי שהתנועה יזמה, עובד עם בני נוער, הורים, מחנכים, ארגוני מתנדבים אחרים ועם כל מי שיש לו רצון לעזור לאנשים לנהל חיים נקיים משימוש בסמים.
WWW.DrugFreeWorld.org
www.DrugFreeIsrael.org
notodrugs@drugfreeisrael.org
כתובת למשלוח דואר : אילת מליס כהן, מסדה 36 חיפה 33075
© כל הזכויות שמורות ל"עולם ללא סמים"- Foundation for a Drug-Free World